Persbericht 10-jarig bestaan Maestrichtse Oldtimer Club

“Zou het niet leuk zijn als we met een paar mensen en auto’s naar dat evenement gaan?”
“Hoe laat en waar komen we bij elkaar?”

De eerste lijnen van de Maestrichtse Oldtimer Club (kortom: MOC) kregen vorm in de zomer van 2007.

Enkele zeer oldtimer enthousiaste Maastrichtenaren kregen samen de wens om vaker met elkaar evenementen te bezoeken en hun eigen ritten te organiseren. En onder het motto van “het op de weg houden van ons cultureel erfgoed de auto” werd er gedacht aan een echte club.

Onder de bezielende leiding van beoogd voorzitter Bert Pooters ging men de weg naar notaris Achten-Thissen op 28-10-2008: de oprichting van de club was een feit.

Het clubje, met bestuursleden Bert Pooters, Henk Blom, Marcel Walstock, Luc Hecker, Edmond Koekkelkoren, Bermon Pooters en Roger Villevoye, haalde als eerste Maestrichtse Oldtimer Club meteen het nieuws. Dagblad de Limburger besteedde een groot artikel aan de oprichters van deze club.

Met aanmeldingen liep het daarna soepel. Via het Interclassics evenement in het MECC werden binnen no-time de eerste nieuwe leden binnengehaald. De club kon voor het eerst zelf echt ritten gaan organiseren.

In de loop van de jaren is deze hechte club gegroeid tot 135 leden.
Leden die allerlei verschillende oldtimers of bijzondere auto’s bezitten ongeacht merk.

“Daarom is het ook zo mooi om de club bij elkaar te zien” vinden de bestuursleden. Het is een bonte verzameling van “aajd iezer” zoals ze het zelf noemen

Deze maand is het dus 10 jaar geleden dat de club werd opgericht.
Al 10 jaar een vast beeld op de vertrekpunten.
Al 10 jaar een bonte verzameling op diverse zondagen
Al 10 jaar een hechte groep die een geweldige passie delen: Oldtimers.

10 jaar MOC

Op vrijdag 2 november viert de club dat met een geweldige feestavond bij Chateau Neercanne.
Op Zondag 4 november als alle leden weer fit zijn rijden ze een mooie jubileum rit door het
Limburgse land.

Namens het Bestuur,