Openingsrit 8 april 2018

 8 April was het dan zover: de openingsrit van ons jubileumjaar. De weersverwachting zag er voor dat weekend goed uit, vandaar waarschijnlijk de overweldigende opkomst. Er waren maar liefst 51 auto’s aanwezig. Gestart werd op misschien wel de mooiste plek van Maastricht, “Buitengoed Slavante”. We hadden vroeg genoeg afgesproken om er voor te zorgen dat er nog geen andere gasten op de parkeerplaats aanwezig zouden zijn. Na enig passen en meten kregen al onze bolides een plekje op de parkeerplaats boven. Wat een fantastisch gezicht was dat!
 

Na het nuttigen van koffie en vlaai, het uitreiken van de routebeschrijving en ons jubileum rallyschild (met dank aan onze sponsors: Koekkelkoren drankenhandel, Rob Felix glashandel, Vakgarage Walstock en Segers Assurantiën) werd vanaf 10.15 uur vertrokken.

Op enig moment werd tijdens de mooie afwisselende tocht aan de voet van Sweikuizen bij restaurant “de Biesenhof” een eenvoudige lunch gebruikt. Het mooie warme weer nodigde nogal wat leden uit om  vóór het vervolg van onze rit nog van een heerlijk ambachtelijk ijsje te genieten.

Na afloop van het tweede gedeelte, “tussen Maas en kanaal”, werd deze heerlijke dag afgesloten met een hapje en een drankje bij eetcafé de Kardinaal in Amby. Ook hier hadden de uitbaters gezorgd dat wij onze auto’s allemaal op de parkeerplaats kwijt konden. Hiervoor onze dank! Tevens nog een woord van dank aan Corrie van Segers Assurantiën voor het sponsoren van de hapjes. 

Een paar gezellige uurtjes later en na wat lekker bijgekletst te hebben werd deze geslaagde openingsrit afgesloten. Op naar ons volgende evenement!

Onderstaand de prachtige foto’s gemaakt door Wesley Meijs!